Nieuws archief 2007

05-04-2007

T'ai Chi voor senioren

T'ai Chi voor seniorenSenioren T'ai Chi

OP 30 januari 2008 start er aan de Hazenkampseweg 26 een cursus T'ai Chi voor senioren op woensadgochtend!
Het zijn in het totaal 18 lessen van 11.00 uur tot 12.15 uur.
Tijdens de les wordt een pauze ingelast.
De laatste les wordt gegeven op 25 juni.

 

 

T’ai Chi Chuan betekent letterlijk: “De meest verheven kunst van het schaduwboksen”.

Oorsponkelijk zijn de bewegingen gebaseerd op gevechtshandelingen uit de oosterse gevechtssporten. Het is een reeks aaneengesloten, langzaam uitgevoerde, vloeiende bewegingen volgens eenzelfde patroon, zonder tegenstander. De bewegingen die in een vaste volgorde worden uitgevoerd worden de “Vorm” genoemd. In de cursus die door Resi Messelink wordt gegeven wordt de verkorte vorm van de Yang stijl beoefend.

De rustige vloeiende bewegingen ontspannen het hele lichaam en hebben een harmoniserende, gezondheidsbevorderende werking op de verschillende niveaus van je totale zijn. Al in het begin levert T’ai Chi de beoefenaren een beter evenwichtsgevoel op.

Zowel jonge als oude mensen kunnen deze bewegingskunst beoefenen. Men kan er lenig mee blijven, tot op hoge leeftijd het evenwichtsgevoel blijven trainen en er mee mediteren.

 

Resi heeft op de woensdagochtend tijd en ruimte om les te geven aan senioren. De lessen vinden plaats aan de Hazenkampseweg 26 van 11.00 tot 12.15 uur. Het is een goed toegankelijke en mooie ruimte op de begane grond met de mogelijkheid tot gratis parkeren van de auto. De cursus start op 30 januari en duurt tot en met 25 juni Het zijn in totaal 18 lessen. De kosten bedragen € € 162,-

Een inschrijfformulier kunt u aanvragen bij:

Resi Messelink

Jan van Galenstraat 27

6512 HH Nijmegen

Tel. 024 3234534

Email: t.messelink@chello.nl