Nieuws archief 2012

02-10-2012

Onderzoek HAN bij school Tai Chi Chuan Nijmegen

Onderzoek Hoge School Arnhem Nijmegen bij School  T'ai Chi Chuan Nijmegen 


Momenteel is er een vervolgonderzoek gaande  door studenten van de HAN, onder leiding van Transfer punt Sport aangesloten bij de Hoge School Arnhem Nijmegen. Het onderzoek betreft een 'Implementatieplan werving nieuwe leden' bij de school voor T'ai Chi Chuan Nijmegen.

De bedoeling is om middels dit onderzoek een grotere bekendheid en bereikbaarheid te creëren voor de school T'ai Chi Chuan Nijmegen.

Heeft u ideeën m.b.t. dit onderwerp en wilt u deze kenbaar maken dan kunt u contact opnemen met De Kleine Weg; 024-3234534 of via de mail: t.messelink@chello.nl

29-09-2012

Hans Weeren Producties

Portfolio

www.opendepoort.nl 

12-09-2012

School voor Tai Chi Chuan Nijmegen regio Nijmegen

Natuurlijk ook bereikbaar voor de dorpen en plaatsen in de Regio:

 

Berg en Dal, Beek Ubbergen, Beuningen, Groesbeek, Heumen, Lent, Malden, Molenhoek, Oosterhout, Ooij, Overasselt, Wijchen etc..

 

30-05-2012

T'ai Chi cursus najaar 2012, Fortstraat 7

T'ai Chi Chuan met Resi Messelink

 

Lessen najaar 2012.

Locatie Fortstraat 7 te Nijmegen.

Open les 13 september van 19.30-u tot 20.30-u, kosten € 12,50 p.p..

12 lessen van september t/m december.

 

Logegbouw:

Algemene informatie:Info@logegebouwnijmegen.nl

Verhuur informatie   :verhuur@logegebouwnijmegen.nl

Contact: 06-53325597, 06-22421485, 024-3227260

 

07-04-2012

Wereld T'ai chi dag 28 april 2012

Op zaterdag 28 april 2012 om 10.00 uur 's ochtends, gaan we weer samen een wereld-T'ai Chi dag vieren in het Thiemepark in Bottendaal te Nijmegen!

Hopelijk kunnen we het aantal deelnemers van vorig jaar overtreffen, er waren er toen een kleine 40 aanwezig.

Dus kom, neem vrienden, familie en kennissen mee en doe mee!!!

Samen met de aanwezige T'ai Chi-fans zullen we o.a. een T'ai Chi-loop rond het ovaal, symbool voor de wereld, van het park lopen met een bewegende energie bal tussen onze handen, als symbool voor respect voor de aarde.

Dit alles met de bedoeling een positieve bijdrage te leveren, d.m.v. een T'ai Chi wave rond de wereld aan de Wereldvrede!

07-04-2012

Nationale sportweek T'ai Chi Chuan Nijmegen

Nationale Sportweek,

 

in de week van 21 t/m 28 april 2012 wordt de Nationale Sportweek 2012 gehouden. Door heel Nederland worden die week gratis Sportevenementen georganiseerd.

School voor T'ai Chi Chuan Nijmegen geeft op 28 april in het Thiemepark te Nijmegen een gratis workshop in het kader van de Wereld Tai Chi dag. Deelname;  alle leeftijden, met en zonder beperkingen, beginners en gevorderden.

Start workshop 10.00 uur en duurt ongeveer tot 11.30 uur. Zie elders op deze pagina bij nieuws de uiteenzetting van de workshop. Zie ook op de site van de Nationale Sport week www.nationalesportweek.nl .

31-01-2012

Onderzoek HAN bij school Tai Chi Chuan Nijmegen

Samenwerking HAN en De Kleine Weg.


Afgelopen maanden is door Sport Transfer, aangesloten bij  de Hogeschool Arnhem Nijmegen een onderzoek gestart onder de cursisten van T'ai chi school Tai Chi Chuan Nijmegen.

Het betreft een tevredenheid/kwaliteit onderzoek.

 

De uitkomst op 27 januari 2012 van dit onderzoek m.b.t. de algemene kwaliteit luidt alsvolgt:

 

Thema Algemene kwaliteit

 

Uit de resultaten is gebleken dat niemand ontevreden is met de prijs-kwaliteitverhouding bij T’ai Chi Chuan Nijmegen. Het grootste deel van de cursisten is tevreden over de gezelligheid binnen T’ai Chi Chuan Nijmegen en ongeveer 30% heeft het antwoord met “neutraal”  ingevuld. Wellicht betekent dit dat deze mensen het sporten interessanter vinden dan de groep waarin zij dit doen. Het beoefenen van T’ai Chi heeft volgens de cursisten zowel op het fysieke, als op het mentale aspect een positieve invloed. Op de vragen; door het beoefenen van T’ai Chi voel ik me fysiek sterker én mentaal beter antwoord geen één cursist negatief. De kwaliteit van mijn leven is bevorderd sinds het beoefenen van T’ai Chi is met 80% positief ingevuld. T’ai Chi heeft dus een positief effect op het leven van de cursisten. De overige 20% heeft antwoord met “neutraal” ingevuld, maar niemand heeft het antwoord met een negatieve beoordeling beantwoord. Niemand spreekt zich negatief uit op de vraag of het beoefenen van T’ai Chi onder leiding van Mw. Messelink aan hun verwachtingen voldoet. Het advies aan Mw. Messelink is daarom om op dezelfde voet verder te gaan waardoor de algemene kwaliteit van het beoefenen van T’ai Chi bij T’ai Chi Chuan Nijmegen gehandhaafd wordt.

 

Auteurs; Maarten van Doorn en Ricardo Gevers 27 januari 2012

Transferpunt Sport
Instituut Sport en Bewegingsstudies
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen